22/5/2024
Events

Computer op rails | verslag van de VHS lezing woensdag 15 mei

Een mooi aantal belangstellenden was woensdag 15 mei aanwezig in de Kookschool om te luisteren naar het verhaal van Maarten van Vliet (Software Desk Engineer bij RSSD). Maarten vertelde enthousiast en uitvoerig over de trein als computer.

Hoe gaat NS om met software op de trein? Welke beheersmaatregelen worden er genomen en welke uitdagingen liggen er in de toekomst? Hoe is een moderne trein opgebouwd en hoe praten de systemen met elkaar? Hoe is het up-to-date houden van een trein voor de komende dertig jaar gewaarborgd? Het duurt bijvoorbeeld zeven à acht jaar voordat een trein is ontworpen en op de baan verschijnt, maar de software is dan eigenlijk al weer verouderd.

Kortom; het was een mooie lezing, die vooral ook awareness bijbrengt van het nut/de noodzaak van IT op de trein.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

22/12/2022
Cao

CAO-akkoord bij Movares

Na twee rondes is er bij Movares een onderhandelingsresultaat bereikt. De verschillende vakbonden moeten de tekst nog goedkeuren en daarna wordt het resultaat aan de leden voorgelegd.

25/10/2022
Cao

Crisis bij NS

Eind september waren de gezamenlijke vakbonden door Bert Groenewegen uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst. VHS bestuurslid Jeu Ramakers doet verslag.

9/7/2023

Verslag over lezing Resultaatsturing bij NS

Ruim 40 deelnemers waren op donderdag 8 juni in de kookschool om alles te horen over ‘Resultaatsturing’ bij NS; de verandering in werkwijze tussen Business, IT en Data.

18/1/2024
Events

VHS kijkt terug op zeer geslaagde nieuwjaarbijeenkomst en lezing ERTMS

VHS ging op 18 januari dit nieuwe jaar gelijk goed van start met een interessante lezing over ERTMS (European Railway Traffic Management System) gecombineerd met een nieuwjaarsbijeenkomst. Marco Sala en Esmé van Kalshoven hebben ons meegenomen in de wereld van ERTMS. Aansluitend werd er nog nagepraat over dit boeiende onderwerp onder het genot van een hapje en een drankje.