20/9/2024
Cao

VHS leden met enige aarzeling akkoord met nieuwe cao bij ProRail

Op 4 juli jl. heeft VHS het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao van ProRail neutraal voorgelegd aan haar leden. Met enige aarzeling is een meerderheid van de VHS-leden bij ProRail akkoord gegaan met dit voorstel. Echter aangezien er bij de overige vakbonden verdeeldheid is heeft dit nog niet geleid tot een nieuwe cao.

Op 4 juli jl. heeft VHS het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao van ProRail neutraal voorgelegd aan haar leden met het verzoek vóór 15 september te reageren. Het onderhandelingsteam heeft tijdens twee bijeenkomsten op 30 juli en 5 september jl. bovendien nog een toelichting gegeven op het resultaat.

Van de leden van VHS heeft 69% voor- en 31% tegengestemd. Zowel voor- als tegenstemmers zijn kritisch en hebben in de toelichting van hun stem hun zorgen en bezwaren geuit. Samengevat zijn de belangrijkste reacties:

Voor de 2e keer wordt er gewerkt met een minimale voet, waardoor hogere salarisschalen niet gecorrigeerd worden voor de inflatie van de afgelopen jaren. Het lijkt een standaard aanpak te worden.

De concurrentiepositie van ProRail voor goed ICT- en technisch personeel ten opzichte van andere bedrijven in dezelfde sector (zoals energiebedrijven, Schiphol, ASML etc.) staat onder druk.

In het overleg met de werkgever heeft CNV aangegeven wèl in te stemmen met de huidige plannen en FNV nìet. Er is dus nog geen nieuwe cao. Hierdoor zullen er verdere gesprekken met de drie vakbonden gaan plaatsvinden. Wij blijven nauw betrokken en zullen jullie zorgen en bezwaren inbrengen in het vervolgproces.

Met vriendelijke groet,

Marc de Natris, Wico Molenaar, René Koppert

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

3/10/2024
Cao

Lidmaatschap VHS via het NS Keuzeplan of IKB bij ProRail

Medewerkers van NS kunnen gebruik maken van het NS Keuzeplan en ProRailers hebben IKB. Wist je dat dit ook in te zetten is voor een lidmaatschap bij VHS?

19/10/2020
Interviews

Kandidaten VO Rail&OV: Hans Montanus

Hans Montanus heeft zich namens VHS kandidaat gesteld voor het verantwoordingsorgaan (VO) van het Pensioenfonds Rail & OV. Hij staat als derde op de VHS-lijst namens de gepensioneerden.

No items found.