23/5/2024
Cao

Cao-overleg ProRail gestart

ProRail heeft de ambitie om een verbeterde en vernieuwende cao af te sluiten. Met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en aandacht voor iedereen.

Dat moet gebeuren binnen een krappe arbeidsmarkt en financiële uitdagingen voor zowel ProRail als medewerkers. Deze omstandigheden vragen om keuzes. Als we bijvoorbeeld een afspraak maken over een nieuwe arbeidsvoorwaarde, kan iets anders wellicht niet.

In een constructief overleg, dat in een goede sfeer heeft plaatsgevonden, hebben de sociale partners hun inzetbrief nader toegelicht.
De inzetbrief van VHS bestaat uit een viertal hoofd thema’s:

  • Een loonparagraaf die voor wat betreft VHS in procenten voor iedereen gelijk zal zijn.
  • Een zorgparagraaf met daarin met name aandacht voor de balans tussen werk en privé.
  • Een jongerenparagraaf in het kader van het boeien en binden van medewerkers.
  • Een ouderenparagraaf met aandachtspunten voor het gezond en fit bereiken van de AOW gerechtigde leeftijd.

Na 29 april volgen er vier onderhandelingsrondes: 22 en 23 mei, 3 en 4 juni, 13 en 14 juni en 1 juli. Als er op 1 juli nog geen resultaat is bereikt, maken we afspraken over

het vervolg. Het streven is om voor einde looptijd van de huidige cao (op 1 juli) een gemeenschappelijk resultaat te hebben. Waarbij we ook afspraken maken over de looptijd van de nieuwe cao.

Heb je vragen of wil je meedenken met het onderhandelingsteam, meldt je dan via ons secretariaat en wij brengen je in contact met de onderhandelaren.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

28/01/2021

Kandidatenlijsten medezeggenschap ProRail rond

Van 11 tot 18 maart 2021 worden de verkiezingen voor de Ondernemingsraad (OR) en Onderdeelcommissies (OC) van ProRail gehouden. In de vorige nieuwsbrief deden we een oproep voor kandidaten namens VHS Railprofessionals.

17/10/2020
Cao

Resultaten ledenraadpleging werkgelegenheidspact NS

Afgelopen weken konden de NS-leden van VHS via een ledenraadpleging aangeven of ze wel of niet akkoord zijn met het werkgelegenheidspact dat NS graag wil afsluiten met de bonden en de COR. Daarnaast konden de leden opmerkingen en tips meegeven.

7/7/2023

ProRail organiseert Summer School

Werk je bij ProRail? Kom praten en luisteren naar vertegenwoordigers van elk van de drie vakbonden die actief zijn bij ProRail (FNV, CNV en VHS) tijdens de ProRail Summer School op 20 juli en 16 augustus van 10.00 tot 12.00 uur.

20/12/2021
Cao

ProRail verhoogt lonen

In het cao-akkoord van ProRail staat dat per 1 januari 2022 de cao-lonen worden verhoogd met de hoogte van de gemiddelde inflatie in 2021 + 0,5%. Dit geldt ook voor de aan de cao-lonen gerelateerde vergoedingen. Deze verhoging komt vooralsnog neer op een percentage van 2,68%.