1/7/2024

Kandidaten voor OR en OC verkiezingen bij NS

In het najaar vinden weer de verkiezingen plaats voor de OR en OC bij NS voor de bedrijfsonderdelen Reizigers, Stations, Instandhouding,  C& O en Groep. Inmiddels hebben zich twee kandidaten gemeld namens VHS.

Mirjam Otten heeft zich namens VHS kandidaat gesteld voor de OR en OC van NS Reizigers. Dick van Dijk stelt zich voor de tweede maal verkiesbaar voor het bedrijfsonderdeel C&O en Groep. Graag maken wij van de gelegenheid gebruik om beide kandidaten even kort voor te stellen.

Mirjam Otten, kandidaat voor OR en OC van NS Reizigers

“Mijn naam is Mirjam Otten, ik ben werkzaam als teammanager van de hoofdconducteurs in Amsterdam.

Sinds 2023 zit ik eveneens in het bestuur van VHS.

Aan de zijlijn staan en commentaar hebben past niet bij mij. Ik  denk graag mee en vind het belangrijk om op constructieve wijze invloed uit te oefenen op beleid en arbeidsomstandigheden. Ik zou het een eer vinden om dat namens jullie,  mijn collega’s, te mogen doen bij NSR.

Het vertegenwoordigen van jullie stem zie ik als een van de belangrijkste aspecten van het lidmaatschap van de OR. Ik hecht waarde  aan het goed luisteren naar de  verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven. Waardoor ik hoop een invloed te hebben op een inclusieve en effectieve besluitvorming.

Als toekomstig OR lid zie ik mij zelf als een brug tussen directie en medewerkers.”

Dick van Dijk, kandidaat voor OR en OC van C&O en Groep

“Mijn naam is Dick van Dijk en ik ben als Enterprise Architect werkzaam bij NS Groep.

Ook voor de komende zittingsperiode heb ik mij namens VHS verkiesbaar gesteld voor de Ondernemingsraad C&O en Groep. NS verkeert in uitdagende omstandigheden, de kosten lopen op en de opbrengsten hebben daarmee waarschijnlijk geen gelijke tred. Daarnaast zijn er grote uitdagingen op het gebied van automatisering die mogelijk ten koste gaan van arbeidsplaatsen.

Een stevige en constructieve medezeggenschap is dan gewenst. Reorganiseren, het mogelijk vereenvoudigen van processen, de organisatie en het IT-landschap zijn waarschijnlijk thema’s die in de komende zittingsperiode aan de orde komen. Visie en daadkracht zijn zaken waar de VHS op zal blijven hameren. Veranderen is niet erg zolang het maar transparant en eerlijk gebeurt met oog voor alle NS medewerkers.”

Wij wensen onze kandidaten veel succes. De komende weken kunnen zij vanuit VHS rekenen op een actieve campagne, zowel op onze website als in onze nieuwsbrief en op onze socials.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

24/1/2023

Bestuurslid (M/V) gezocht

VHS is op zoek naar een nieuw bestuurslid (M/V). Daarbij gaat de voorkeur uit naar een medewerker bij Movares.

28/01/2021

Cao-onderhandelingen ProRail

Opnieuw gooit de lockdown roet in het eten voor de cao-onderhandelingen bij ProRail.

No items found.