16/9/2024

Vakbonds Kontakt Personen gevraagd

Op dit moment zijn er binnen VHS Railprofessionals twee Vakbonds Kontakt Personen (VKP'ers) actief. Praktisch gezien levert dit nu problemen op om al onze leden binnen VHS de juiste persoonlijke begeleiding te kunnen bieden. Hoogste tijd om namens één van de VKP'ers, Dick van Dijk, een oproep te doen of meer mensen, met name vanuit ProRail, Movares of DEKRA Rail zich beschikbaar willen stellen als VKP.

Past de afkorting ‘VPK’ nog wel bij onze vereniging van Railprofessionals? Misschien dekt de afkorting PPO de lading meer; Persoonlijke Professionele Ondersteuning. Want dat dekt de lading van de verzoeken voor een VKP’er beter. Als het niet helemaal loopt tussen een medewerker en een manager ben je soms meer een coach; als er een vraag komt over de loopbaan dan ben je weer meer adviseur.

In de afgelopen jaren heb ik mooie casussen mogen behandelen en tot nu toe heeft het altijd geleid tot een win-win situatie. In het heetst van de strijd is er vaak rouw, verdriet en boosheid maar als ik dan na een half jaar nog eens bel hoe het gaat dan is het tot nu toe in bijna 100% van de gevallen dat de stap die werd gezet de goede was.

Toch kunnen we op dit moment maar beperkt ondersteuning bieden. Er zijn namelijk maar twee VKP’ers actief binnen VHS en zij werken beiden bij NS. Dat betekent concreet dat we geen VPK’ers meer hebben die bij conflicten binnen NS kunnen worden ingezet. De afspraak is immers dat je als VKP’er nooit bij je eigen werkgever aan de slag gaat. Dit om te voorkomen dat er rolonduidelijkheid komt.

De concrete vraag aan de leden van VHS is dus, wie wil zich aanmelden als VKP’er en is werkzaam bij ProRail, Movares of DEKRA Rail? Kijk voor meer informatie over deze rol binnen VHS eens op onze website. Heb je belangstelling om deze rol op je te nemen, dan kun je een mail sturen naar het secretariaat van onze vereniging. In de volgende nieuwsbrief kunnen we dan hopelijk één of twee nieuwe VKP’ers voorstellen.

Dick van Dijk

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

26/9/2022
Interviews

Interview met Kees-Jan van Dolder

Na veertien jaar neemt Kees-Jan van Dolder afscheid van het bestuur van VHS. Een mooi moment om terug te blikken op zijn bestuurstijd.

6/1/2024
Cao

NS trekt woonwerkvergoeding terug in haar cao-aanbod

Donderdag 14 en vrijdag 15 december 2023 zijn onze onderhandelaren Meinte Wildschut, Bas Rijnders en Mirjam Otten druk in gesprek geweest met de directie van NS en de andere vakbonden over de nieuwe cao bij NS voor het aankomende jaar.

No items found.