23/9/2024
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Op 19 september trapten we met vier bestuursleden de bestuursvergaderingen na het zomerreces weer af. Bas Rijnders, Meinte Wildschut, Dick van Dijk en Robert-Jan Lenselink waren van de partij en er werd effectief vergaderd over een aantal onderwerpen. Robert-Jan neemt ons deze keer mee in wat er speelt binnen het bestuur.

Allereerst werd er gesproken over de inzet van VHS-leden bij cao-onderhandelingen. Bij vrijwel al onze bedrijven, NS, ProRail, Movares en Dekra Rail, is dit al het geval. De inzet van CMHF bij ProRail wordt afgebouwd. De betrokkenheid van onze mensen is daarbij zeer belangrijk en geborgd. De lijnen naar de leden worden daarmee ook korter en we kunnen besparen op onze kosten.

De cao brainstormsessie van 18 september in Café Orloff was een groot succes. Tijdens deze sessie stond vooral centraal wat de leden belangrijk vinden in een cao. De inzet van enkele om hierin actiever te worden werd uiteraard begroet. Ook werd het idee geopperd om voorafgaand inzetbrieven uit te wisselen, ter informatie en inspiratie.

Van 7 tot en met 27 oktober zijn er weer verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan van Rail & OV. Je kunt dan je stem uitbrengen op de kandidaten die namens VHS op de kieslijst staan bij zowel de werknemers als de gepensioneerden. Daarover in een ander artikel op onze website meer. Boodschap is om in ieder geval onze kandidaten zoveel mogelijk te steunen en op hen te stemmen zodat zij plaats mogen nemen in het verantwoordingsorgaan.

Al enige tijd is er het voornemen om een lezing over AI bij het spoor te organiseren, aangezien dit een erg actueel onderwerp is wat bij veel collega's interesse heeft. Echter we zijn nog op zoek naar vrijwilligers die deze lezing mede willen organiseren. Ben jij of ken jij iemand die een mooie presentatie zou kunnen geven op dit gebied, meld je dan bij ons secretariaat.

De CAP (Commissie Activiteiten Postactieven) had een interessante zomerexcursie naar Zutphen. Het verslag staat op onze website. In oktober hebben zij een herfstexcursie. Deze keer gaat het gezelschap op pad in Den Haag. Meer informatie kun je vinden in de agenda op onze website.

In de afgelopen perioden zijn een aantal bestuursleden actief bezig geweest met het werken van nieuwe leden. En met succes! Inmiddels mochten we 5 nieuwe leden begroeten. Het bestuur blijft deze activiteiten dus voortzetten. We zijn met name op zoek naar nieuwe leden binnen ProRail en Movares, al zijn nieuwe leden vanuit NS natuurlijk ook altijd van harte welkom. Mocht je mogelijkheden zien om mensen warm te maken voor onze zaak, laat het dan niet na. Je kunt hiervoor ook de hulp van bestuursleden inschakelen. Neem daarvoor contact met ons op. Onze contactgegevens staan op de website.

Voor nu alvast een goede start van het najaar gewenst en we begroeten je graag op onze activiteiten.

Robert-Jan Lenselink

Secretaris VHS Railprofessionals

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

1/7/2024

Kandidaten voor OR en OC verkiezingen bij NS

In het najaar vinden weer de verkiezingen plaats voor de OR en OC bij NS voor de bedrijfsonderdelen Reizigers, Stations, Instandhouding,  C& O en Groep. Inmiddels hebben zich twee kandidaten gemeld namens VHS.

22/3/2023

VHS wil naar een lidmaatschap op kwartaalbasis

Op dit moment is het zo dat je bij VHS lid bent op jaarbasis, ongeacht of je per kwartaal of jaar betaalt.

No items found.