23/9/2024
Pensioen

Stem op het nieuwe verantwoordingsorgaan bij Rail & OV

Van 7 tot en met 27 oktober vinden de verkiezingen plaats voor het nieuwe verantwoordingsorgaan bij Rail & OV. Om te zorgen dat VHS goed vertegenwoordigt is binnen dit nieuwe verantwoordingsorgaan is het van het grootste belang dat zoveel mogelijk mensen op onze kandidaten stemmen.

Om ieders geheugen op te frissen nog even in het kort aanvullende informatie over de opbouw van de verkiezingen en wat uitleg over de rol van het verantwoordingsorgaan.

Er zijn binnen het verantwoordingsorgaan twee verschillende kiesgroepen:

·      Bouw je nog pensioen op? Dan stem je op een kandidaat die de werknemers vertegenwoordigt.

·      Geniet je al van je pensioen? Stem dan op een kandidaat die de gepensioneerden vertegenwoordigt.

Wat is de rol van het verantwoordingsorgaan?

Het verantwoordingsorgaan kijkt mee met het bestuur en geeft advies en bestaat uit zeventien mensen. Zes mensen vertegenwoordigen de werknemers, zes van hen vertegenwoordigen de gepensioneerden en vijf daarvan vertegenwoordigen de werkgevers.

Het verantwoordingsorgaan waakt over de pensioenen van meer dan 100.000 collega’s en oud-collega’s bij het spoor en OV en denkt actief mee over de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.

 

De kandidaten

Graag stellen wij degenen die zich namens VHS kandidaat hebben gesteld aan jullie voor. Allereerst de kandidaten namens de werknemers:

Pieter Tax, NS Groep BV (kandidaat nummer 21)

Mirjam Otten, NS Reizigers BV (kandidaat nummer 22)

Paul van Kempen, NS Groep BV (kandidaat nummer 23)

 

Namens de gepensioneerden hebben de volgende VHS-leden zich kandidaat gesteld:

Mieke Nieuwenhuis (kandidaat nummer 11)

Ad Brandt (kandidaat nummer 12)

Robert-Jan Lenselink (kandidaat nummer 13)

Kees Jan van Dolder (kandidaat nummer 14)

Martin Morsman (kandidaat nummer 15)

Paul Leenders (kandidaat nummer 16)

Willen we onze VHS kandidaten als onze vertegenwoordigers terugzien in het verantwoordingsorgaan, dan is het noodzaak dat er zoveel mogelijk mensen op hen gaan stemmen!

Meer informatie over onze kandidaten en de rol van het verantwoordingsorgaan kun je lezen op onze speciale verkiezingspagina en op de website van Rail & OV.

Deel het profiel van onze kandidaten met zoveel mogelijk stemgerechtigden

De komende tijd zullen wij onder andere op de website en via onze sociale media (Facebook en LinkedIn) onze kandidaten onder de aandacht brengen. Door met zoveel mogelijk stemgerechtigden het profiel van onze kandidaten te delen en te promoten is de kans dat er op hen gestemd wordt aanzienlijk groter. Dit is een bewezen feit. Tijdens de vorige verkiezingen is namelijk door één van onze kandidaten een heuse promotiecampagne aangewakkerd via sociale media en vervolgens kon deze kandidaat op aardig wat stemmen rekenen en is ook verkozen in het verantwoordingsorgaan!

Delen en liken van onze komende berichten op sociale media wordt door ons én de kandidaten dan ook zeer op prijs gesteld. Hoe meer mensen op hen gaan stemmen, des te groter de kans dat zij ook daadwerkelijk in het verantwoordingsorgaan plaats mogen nemen. Werknemers en gepensioneerden die stemgerechtigd zijn, maar geen lid zijn van VHS kunnen ook op onze kandidaten stemmen, dus hoe meer stemmers van onze kandidaten horen hoe beter. Samen komen we immers verder!

Wil je onze kandidaten extra steunen? Bijvoorbeeld door posters op te hangen, of via andere wegen? Laat het dan vooral onze redactie weten. Wij hebben diverse materialen beschikbaar.

Wij wensen al onze kandidaten ontzettend veel succes!

 

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

21/3/2023
OR

Michiel Bent verkozen tot OR-lid bij Movares

Op 6 en 7 maart 2023 vonden de OR verkiezingen plaats bij Movares.

26/03/2020

VHS vertegenwoordigd in OR Movares

Op 9 en 10 maart vonden bij Movares OR-verkiezingen plaats. Elke medewerker kon digitaal op drie kandidaten stemmen. En dat werd massaal gedaan.

No items found.