06/08/2020
Cao

Nog geen pact in zicht

Gisteren heeft VHS Railprofessionals samen met CNV, FNV, VVMC en de Centrale Ondernemingsraad gesproken met de directie van NS over de voorstellen van NS voor een, wat zij noemt, werkgelegenheidspact.

De directie wil graag op voorhand afspraken maken over hoe de partijen om zullen gaan met reorganisaties die uit de bezuinigingen voort zullen komen.

Een deel van de plannen is al eerder gedeeld met iedereen binnen NS. Het werd ons hierbij wel duidelijk dat het niet alleen gaat om het opvangen van de effecten van de coronacrisis, maar ook om het structureel verhogen van het rendement van NS.

Laten we vooropstellen dat VHS ook ziet dat het momenteel slecht gaat met NS. Tegelijkertijd kan niet voorspeld worden hoe lang het minder blijft gaan. NS gaat hierbij naar onze mening uit van een behoorlijk pessimistisch scenario.

De bezuinigingen voor met name kantoormedewerkers (staf en management) zijn nog helemaal niet uitgewerkt. Een cao zonder loonsverhoging en zonder aanpassing van het werkgeversdeel van de pensioenpremie maakt dat het pakket aan voorstellen grote gevolgen heeft voor iedereen.

We hebben als VHS Railprofessionals dan ook een stevig voorbehoud gemaakt op de plannen. Voor ons is duidelijk dat het niet zo kan zijn dat een kwart van de banen van onze kantoormedewerkers verdwijnt en dat de spelregels over hoe dit gedaan wordt ook verslechterd worden. Liever geen pact dan een slecht pact.

Er is nu afgesproken dat de directie met alle opmerkingen en tegenvoorstellen opnieuw gaat puzzelen en dat we aanstaande vrijdag 7 augustus weer om de tafel gaan.

We houden jullie op de hoogte.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

23/6/2022
Kennis

VHS heeft een vernieuwde website

Op maandag 13 juni was het zover. De geheel vernieuwde website van VHS kwam in de lucht. Na maanden van hard werken heeft de website een fris nieuw uiterlijk gekregen. Esther den Braven legt uit hoe één en ander tot stand is gekomen.

25/03/2021

Lustrumviering VHS

Op 3 februari jl. bestond onze vereniging alweer zeventig jaar!

No items found.