28/10/2021
Pensioen

De toekomst van jouw pensioen

Hoe zit het nu met ons pensioen? Wat verandert er en wat betekent dat? Op 20 oktober jl. gaf Maarten Doornik, adviseur van Rail & OV, tekst en uitleg in de Kookschool. De bijeenkomst werd georganiseerd door de pensioencommissie van VHS Railprofessionals.



Doornik schetste allereerst de context waarin het nieuwe pensioenstelsel moet worden ingevoerd:

  • we leven langer en zullen langer betalen voor ons pensioen
  • transparantie is gewenst over waarin wordt belegd en wat dit oplevert; mede de reden voor de herziening van het pensioenstelsel
  • afnemende solidariteit; er is een toenemende behoefte aan meer individuele mogelijkheden
  • lage rentestand, met als gevolg een lage rekenrente, mede waardoor niet kon worden geïndexeerd en soms gekort


Vervolgens ging hij in op het tijdspad:

Nu er een pensioenakkoord is, is de volgende stap de Wet Toekomst Pensioenen. Hierin moet een evenwicht gezocht worden tussen risico's en ambities:

De premie wordt de basis van het pensioen en wordt in een 'persoonlijk potje' gestopt. Dit potje levert een bepaald rendement op, afhankelijk van de kapitaalsopbouw. De belofte voor de hoogte van een bepaald pensioen vervalt, de inhoud van het potje wordt bij pensionering omgerekend in een uitkering. De nominale zekerheid wordt dus losgelaten. Dit wordt voor de deelnemer ook zichtbaar gemaakt. De hoogte van de uitkering kan (gedempt) variëren als gevolg van het behaalde rendement.

Er komen twee contractvormen in het nieuwe pensioenstelsel, het solidaire contract en het flexibele contract. In het solidaire contract wordt voor alle deelnemers op dezelfde wijze belegd en dit contract kent een vrij grote solidariteitsreserve. Het flexibele contract biedt individuele keuzemogelijkheden.


In het algemeen zullen de bestaande fondsen een (integere) keuze maken. In beide contracten wordt het langlevenrisico gedeeld en kunnen schokken worden opgevangen. Desgevraagd bleek dat bij de toehoorders in de zaal een voorkeur is voor het solidaire contact.

In de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel wordt het kapitaal overgebracht naar het nieuwe pensioenstelsel. Dit betreft het omzetten van pensioenaanspraken en uitkeringen naar persoonlijke vermogens in het nieuwe stelsel. Dit heet "Invaren" en is een nieuw wettelijk begrip. Invaren is het startpunt van de overgang naar het nieuwe stelsel.


De deelnemer krijgt zicht op het te bereiken pensioen, middels kapitaalprognoses, vertaald in (netto) maandbedragen.

Van de gehele operatie wordt verwacht dat het een evenwichtiger pensioenstelsel gaat opleveren. Pensioenfondsen en sociale partners zullen er op moeten toezien dat er geen pechgeneraties ontstaan.

We realiseren ons dat deze materie zeker nog nadere toelichting behoeft bij onze leden en introducés. Ook staat er gezien de tijdslijn nog het nodige gebeuren, o.a. het "Invaren". We zullen daarom op het onderwerp zeker nog terugkomen, dus houd onze agenda in de gaten.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

25/10/2022
Cao

NS IAO-19 update

VHS heeft de afgelopen weken diverse malen overleg gehad met een selecte groep IAO-19 collega’s over de problematiek rondom de functiegroep IAO-19.

29/3/2024
Cao

Nieuw onderhandelingsresultaat voor cao bij NS

Na 13 dagen en 2 nachten is er een nieuw onderhandelingsresultaat tot stand gekomen inzake de cao-onderhandelingen bij NS.

No items found.