30/6/2024
Cao

De leden aan het woord; denk mee over toekomstige cao’s tijdens de VHS brainstormsessie

Tijdens de laatste cao-onderhandelingen bij NS werd de achterban geraadpleegd via een ‘virtuele achterkamer’. Deze werkwijze is als zeer geslaagd ervaren. Reden temeer om onze leden nog nauwer bij onderhandelingen te betrekken.

Tijdens de laatste cao-onderhandelingen bij NS hebben we een virtuele achterkamer via een WhatsApp groep gemaakt. Via deze groep werd de achterban op de hoogte gehouden van de onderhandelingen en soms werd ook gevraagd om een standpunt waarmee de onderhandelaren verder aan het werk konden. Deze werkwijze werd zowel door de onderhandelaren als de achterban als prettig ervaren.

In gesprek met onze leden tijdens brainstormsessies

Het bestuur van VHS stelt daarom voor om voorafgaand aan de komende cao-onderhandelingen bij de diverse werkgevers (NS, ProRail, Movares en DEKRA Rail) met de leden van VHS in gesprek te gaan over de belangrijke thema’s voor de komende onderhandelingen in 2025. Dit gaat wat ons betreft verder dan alleen de loonparagraaf, mogelijk zijn er ook wensen rondom sabbaticals, leer- en ontwikkelmogelijkheden of bijvoorbeeld stages bij andere bedrijven.

In een eerste bijeenkomst willen we tot een algemeen beeld proberen te komen, later kunnen we groepen maken per cao. Een concreet resultaat is dan per cao een door de leden gedragen ‘inzetbrief’.

Meepraten over jouw nieuwe cao? Meld je dan nu aan voor de eerste sessie

De eerste brainstorm is gepland voor woensdag 18 september 2024. De bijeenkomst begint om 16.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers zoeken we een passende locatie. Wil je meedenken over de aankomende cao-onderhandelingen binnen jouw bedrijf meld je dan aan voor deze brainstormsessie door te mailen naar ons secretariaat.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

6/6/2022
Interviews

Waarom Jetske van Heijst lid is

Jetske van Heijst (Movares) voelt zich meer dan thuis: VHS bleek een goede match.

22/12/2022
Cao

VHS achterban stemt in met cao ProRail

Tijdens de cao-tweedaagse van 21 en 22 november 2022 is er na zeer intensief onderhandelen een resultaat bereikt tussen de vakbonden en ProRail.

No items found.