24/8/2022
Uit het bestuur

Contributie VHS op een rijtje

De laatste tijd is er veel communicatie geweest over de contributie van VHS. We zetten alles nog een keer op een rijtje.

Contributieverlaging vanaf 2023

In de extra ALV van 9 juni jl. is door de vergadering besloten om de contributie te verlagen met € 5,- per maand. Deze verlaging geldt zowel voor de actieve als de postactieve leden en wordt effectief vanaf het eerste kwartaal van 2023. De reden dat dit niet eerder ingevoerd wordt, heeft een administratieve achtergrond. De uitvoering is complex doordat niet iedereen per kwartaal betaalt. Om de uitvoering zo foutvrij mogelijk te laten verlopen is gekozen om met ingang van het nieuwe kalenderjaar de verlaging in te voeren. Vanaf 2023 bedraagt de maandcontributie € 14,50 voor actieve leden en € 4,75 voor postactieve leden.

 Achtergrondcontributieverlaging

Om het vermogen van VHS weer op een normaal niveau te brengen werden in de ALV van 9 juni jl. een aantal voorstellen gepresenteerd. Meest in het oog springende voorstel was de contributieverlaging. Daarnaast waren er ook voorstellen om meer activiteiten te organiseren waar leden baat bij hebben. Advies van de leden was om de contributieverlaging te combineren met een ledenwerfactie. Waarbij de focus vooral zou moeten liggen op het werven van jongere leden (onder de 50). Dit was ook het advies voor nieuwe activiteiten: focussen op de jongere railprofessional. Uiteindelijk werd het voorstel voor contributieverlaging unaniem aangenomen.

 Incasso eerste kwartaal 2022

Door een administratieve fout is de contributie van het eerste kwartaal niet geïnd. Bij leden die per kwartaal door middel van een automatische incasso hun contributie betalen, is het bedrag in januari niet afgeschreven. De fout werd ontdekt vlak voordat het tweede kwartaal automatisch geïnd werd. Om niet in één maand tijd twee keer een kwartaalcontributie af te schrijven, maar de inning te spreiden, wordt de contributie van het eerste kwartaal nu in september geïnd. De kwartaalinning voor 2022 ziet er dus als volgt uit:

  • Contributie-inning     tweede kwartaal: juli 2022
  • Contributie-inning     eerste kwartaal: september 2022 (uitgestelde inning)
  • Contributie-inning     derde kwartaal: oktober 2022
  • Contributie-inning     vierde kwartaal: december 2022

We realiseren ons dat dit geen mooie spreiding van de kwartaalinning is en vragen hier begrip voor. Daarnaast hebben we maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met onze penningmeester Meinte Wildschut via penningmeester@vhs.nl.

Meinte Wildschut en Jeu Ramakers
Bestuur VHS

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

23/1/2023

Bijeenkomst VHS pensioencommissie, kom jij meedenken?

Op maandag 13 februari om 17.00 uur komt de VHS pensioencommissie weer bijeen in De Inktpot in Utrecht.

25/10/2023

Ingenieursbureaus Movares en Innovus Smart Engineering bundelen krachten

Movares en Innovus Smart Engineering hebben op 24 oktober 2023 overeenstemming bereikt om de krachten te bundelen. Samen worden zij één van de grootste onafhankelijke ingenieursbureaus in Nederland.

14/7/2022
Uit het bestuur

Contributieverlaging uitgesteld naar 2023

Op 9 juni jl. ging de ALV akkoord met een contributieverlaging van € 5,- per maand. Achter de schermen zijn we hard bezig om deze contributieverlaging zo snel mogelijk in gang te zetten.

24/6/2022
Events

Ingelaste ALV levert contributieverlaging op

Na het lustrum van vorig jaar september in de Jaarbeurs Utrecht moesten we bijna weer een jaar wachten voordat we, als VHS, een live event konden organiseren. Onder het genot van een drankje en een hapje waren we ditmaal bijeen in Congresgebouw De Vereeniging voor een ingelaste ALV.