28/9/2023
Events

CAP zomerexcursie te Utrecht

Op woensdag 23 augustus jl. startte de CAP zomerexcursie met 32 deelnemers in de Inktpot. Voor velen was dit sowieso al een belevenis, om na al die jaren weer te gast te zijn in dit iconische gebouw, barstensvol, met vaak ook persoonlijke, spoorweggeschiedenis. Koffie werd geserveerd in de Nieuweroordzaal.

Sander ter Maat, NS Financieel Directeur Hoofdrailnet, nam ons mee in het huidige reilen en zeilen van NS en de kortgeleden overeengekomen hoofdrailnet concessie 2025-2034. Ook gaf hij een inkijkje in zijn eigen NS-loopbaan ervaringen tot nu toe. Dat werd zeer gewaardeerd. Daarna gaf Frank van der Linden, Hoofd NS-Vlootmanagement een presentatie over de, niet geringe, huidige ontwikkelingen van het NS treinmaterieel en de bijbehorende inmiddels geïntegreerde materieel organisatie. Er werden veel vragen gesteld en de sfeer was geanimeerd. Na de beide sprekers hartelijk bedankt te hebben voor hun zeer interessante presentaties, ging het gezelschap op weg naar restaurant Marie op de Mariaplaats, bij velen vroeger bekend als Mammoni/De Vereniging, voor een uitstekende vegetarische lunch, waar de witte wijn uiteraard niet ontbrak.

Daarna door naar de Domkerk, waar de drie rondleiders ons meer dan een uur historische bijzonderheden lieten zien van deze prachtige gotische kathedraal uit de 13e eeuw en gewijd aan Sint Maarten. Na een kort bezoek aan de naastgelegen kloostergang ging een deel van het gezelschap door naar de Winkel van Sinkel aan de Oude Gracht voor een korte nazit en de overige deelnemers gingen huns weegs.

Het was weer een zeer geslaagde excursie!

De CAP najaarexcursie zit ook alweer in de voorbereiding en gaat naar Rotterdam, en wel op zaterdag 28 oktober.

Paul Leenders

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

7/11/2023
Cao

Cao-onderhandelingen bij NS van start; wat wordt de inzet van de onderhandelingen?

De cao-onderhandelingen bij NS zijn weer van start gegaan. Meinte Wildschut, één van de onderhandelaren namens VHS, zet zijn ervaringen en een aantal uitgangspunten van deze onderhandelingen voor je op een rij.

25/11/2022
Interviews

Nieuw bestuurslid Mirjam Otten stelt zich voor

VHS krijgt er een bestuurslid bij. Mirjam Otten heeft er zin in en wil graag een actievere rol gaan vervullen binnen VHS. Reden temeer om kennis met haar te maken.

No items found.