21/4/2024
Uit het bestuur

Uit het bestuur

Op 15 april vond de 814e bestuursvergadering van VHS plaats. Thema's waren de follow up van de ALV van 4 april, alsook de ledenwerving en de status van de diverse cao onderhandelingen en medezeggenschap in onze bedrijven.

De financiën zijn volledig bijgewerkt door de penningmeester en ondergetekende stelde orde op zaken qua secretariële zaken, zoals de concept-notulen van de afgelopen ALV van 4 april. Deze zijn bestuurlijk gereviewd en aan de deelnemers aangeboden. De follow up van ledenwerving is gaande. Twee bestuursleden, hebben al 10 collega's benaderd en meer bestuursleden volgen dit voorbeeld. Ook aan ledenwerving bij ProRail en Movares wordt gewerkt.

Onze nieuwe vakbondskoepel wordt per 1 juli 2024 de VcP (Vakcentrale voor Professionals) in plaats van de CMHF. Via de VcP hebben we een kanaal tot kennis en zijn we vertegenwoordigd in de SER.

Voor het Verantwoordingsorgaan van ons pensioenfonds Rail & OV zijn er verkiezingen van 7 tot en met 27 oktober. Leden zijn welkom zicht hiervoor aan te melden via ons secretariaat.

De cao-onderhandelingen bij NS hebben tot een tweede onderhandelingsresultaat geleidt op 29 maart 2024, zie hiervoor de NS Nieuwsflits. Bij Movares, is een nieuwe cao voor 2024 vastgesteld in januari. In het najaar starten nieuwe onderhandelingen.

Bij NS Reizigers vinden in het najaar OR en OC verkiezingen plaats. De uitvraag voor kandidaten loopt. Bij ProRail is Hans Raamsdonk namens VHS herkozen in de OR.

Wij organiseren op 15 mei weer een interessante lezing. Ga naar de agenda op onze website voor meer informatie over deze bijeenkomst en om je in te schrijven. De lezing is bij te wonen door zowel leden als niet-leden van VHS.

Zien wij je dan???

Robert-Jan Lenselink

Secretaris VHS Railprofessionals

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

18/11/2021
Cao

Gesprek VHS met directie NS over IAO-19 positie

Op 13 oktober jl. heeft een afvaardiging van het bestuur van VHS gesproken met de NS-directie over de (financiële) positie van de IAO-19 groep ten opzichte van de cao-salarisgroepen 62 en 63.

25/3/2022

Verkiezingen OR C&O en Groep

Op 8 juni vinden aanvullende verkiezingen plaats voor de ondernemingsraad C&O en Groep. Je kunt je nog aanmelden! Werk je bij Commercie of één van de afdelingen van NS Groep dan is dit je kans.

No items found.