8/1/2024
Cao

Onderhandelingsresultaat bereikt voor nieuwe cao bij NS

Afgelopen nacht is er een onderhandelingsresultaat bereikt tussen de vakbonden en NS over een nieuwe cao. De nieuwe cao zal een looptijd krijgen van 14 maanden.

De onderhandelingen verliepen moeizaam, waardoor er in december 2023 nog geen resultaat was bereikt. Op 8 januari 2024 werden de onderhandelingen dan ook voortgezet en na 20 uur onderhandelen zijn de bonden en NS toch tot een akkoord gekomen.

Per 1 januari 2024 wordt het loon met 4% verhoogd, met een bodem van €240,- bruto voor medewerkers met een lager loon. De SAV-tarieven (secundaire arbeidsvoorwaarden tarieven) worden verhoogd met 4% en de vergoeding voor bereikbaarheidsdiensten wordt, bovenop de reguliere cao-verhoging, verhoogd met 20%.

Daarnaast zijn er nog diverse afspraken gemaakt over secundaire arbeidsvoorwaarden. Het volledige onderhandelingsresultaat is hier na te lezen.

VHS gaat dit resultaat binnenkort voorleggen aan haar achterban, evenals de andere vakbonden.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

25/03/2021
Columns

Column: Groet van het Franse platteland

Dit jaar zal ik het penningmeesterschap van onze vereniging overdragen aan Meinte Wildschut. Als de ALV hem benoemt natuurlijk.

25/03/2021

Lustrumviering VHS

Op 3 februari jl. bestond onze vereniging alweer zeventig jaar!

6/1/2024
Cao

NS trekt woonwerkvergoeding terug in haar cao-aanbod

Donderdag 14 en vrijdag 15 december 2023 zijn onze onderhandelaren Meinte Wildschut, Bas Rijnders en Mirjam Otten druk in gesprek geweest met de directie van NS en de andere vakbonden over de nieuwe cao bij NS voor het aankomende jaar.