1/8/2020
Pensioen

Interview met Robert-Jan Lenselink, kandidaat bij de verkiezingen voor het VO bij Pensioenfonds Rail & OV

Robert-Jan Lenselink heeft zich verkiesbaar gesteld voor het Verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Rail & OV namens de gepensioneerden. Door middel van een kort interview willen we je kennis laten maken met deze kandidaat.

Robert-Jan Lenselink heeft zich verkiesbaar gesteld voor het Verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Rail & OV namens de gepensioneerden. Robert-Jan is sinds eind 2023 met pensioen. Hij is bedrijfskundig ingenieur en werkte als Senior Lead Auditor van projecten (SCB) en Value Engineer. Dit deed hij onder andere 25 jaar lang bij Movares en de laatste twee jaar bij het Rijksvastgoedbedrijf te Den Haag. Sinds 2009 tot op heden is hij tevens secretaris van het algemeen bestuur van VHS.

Wat is volgens jou een goed pensioen?

Een goed pensioen is een pensioen dat zijn waarde zo goed mogelijk behoudt en omgeven is met regels die risico’s voor deelnemers zo goed mogelijk beperken.

Wat moet het Pensioenfonds Rail & OV volgens jou doen om een goed fonds te zijn?

Regelen dat het mogelijke gedaan wordt om een waardevast pensioen te borgen. Tevens hierover vertrouwen wekken door met de deelnemers te communiceren en hun oordeel te vragen over maatregelen. Daar hoort een transparante en consistente beleidsvoering bij. Rail & OV zal de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel zorgvuldig en gedragen moeten regelen.

Wat moet het fonds vooral niet doen?

Vooral niet experimenteren met het kapitaal wat onder haar hoede is gesteld, waardoor mogelijk het vertrouwen van deelnemers en hun verwachting wordt geschaad.

Wat is het belang van het VO?

Het belang van het VO is dat het een overlegstructuur biedt waarin deelnemers aan het fonds, via hun vakbond, met het bestuur kunnen communiceren en het beleid kunnen beïnvloeden en helpen vormgeven.

Hoe zie jij jouw rol in het VO? Wat is jouw toegevoegde waarde?

Mijn rol zie ik als het optreden als representant van VHS en om door inleving in de materie te kunnen bijdragen aan beslissingen over ons pensioen.

Duurzaam beleggen is een van de VHS speerpunten, wat betekent duurzaam beleggen voor jou en hoe moet dat er volgens jou uitzien?

Duurzaam beleggen betekent dat het fondskapitaal wordt geïnvesteerd in duurzame organisaties. Deze organisaties dragen op een positieve wijze bij aan een duurzame samenleving en aarde.

Waarom is het belangrijk dat deelnemers van het fonds gaan stemmen?

Dit is van belang omdat alleen langs die weg er een afspiegeling kan komen in het VO, die recht doet aan de belangen en de afkomst van de deelnemers.

Waarom moet die stem naar VHS gaan en in het bijzonder naar jou? Waarom kan het VO wel wat VHS gebruiken?

Ik vind dat VHS altijd streeft naar het innemen en bevorderen van redelijke en breed gedragen standpunten, met als resultaat een zo goed mogelijk, renderend pensioenkapitaal. Dat is ook mijn inzet.

Wat doe jij nu je met pensioen bent?

Nu ik met pensioen ben, besteed ik mijn aandacht en tijd aan mijn gezin, VHS en ook aan de samenleving. Daarbij heb ik belangstelling voor geschiedenis, muziek en bouwkunst. Wat ook heerlijk is, met onze honden de natuur in.

Wil jij stemmen op Robert-Jan Lenselink? Dat kan rechtstreeks door op deze link te klikken.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

5/1/2024
Cao

CAO-onderhandelingen Movares uitgesteld wegens samenwerking met Innovus Groep

Op 9 november 2023 gingen de cao-onderhandelingen bij Movares van start.  Ook de OR was als adviseur vertegenwoordigd. De verschillende partijen hebben tijdens dit eerste overleg de verschillende wensen en standpunten uitgewisseld.

25/03/2021
Columns

Column: Groet van het Franse platteland

Dit jaar zal ik het penningmeesterschap van onze vereniging overdragen aan Meinte Wildschut. Als de ALV hem benoemt natuurlijk.

No items found.