1/8/2020
Pensioen

Interview met Paul van Kempen, kandidaat bij verkiezingen van het VO bij Pensioenfonds Rail & OV

Paul van Kempen heeft zich verkiesbaar gesteld voor het Verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Rail & OV namens de werknemers. Door middel van een kort interview willen we je kennis laten maken met deze kandidaat.

Paul van Kempen heeft zich verkiesbaar gesteld voor het Verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds Rail & OV namens de werknemers. Paul werkt sinds 2007 bij NS. In verschillende rollen heeft hij zich bezig gehouden met reisinformatie. De laatste zes jaar werkt hij aan de kwaliteit van de adviezen die de Reisplanner geeft.

Wat is volgens jou een goed pensioen?

Een goed pensioen geeft mij voldoende ruimte om af en toe uit eten te gaan, een hobby uit te oefenen en elk jaar op vakantie te gaan. Door zelf te zorgen voor lagere woonlasten, hoop ik van mooie jaren pensioen te kunnen genieten. Ik gun iedereen een goed pensioen.

Wat moet het Pensioenfonds Rail & OV volgens jou doen om een goed fonds te zijn?

Het pensioenfonds moet zorgen, dat een goed pensioen voor de leden overeind blijft. Zij moeten een gezonde afweging maken tussen sparen en beleggen zodat rendement en pensioenzekerheid zijn gewaarborgd. Voor de komende jaren zal het pensioenfonds zorgvuldig moeten handelen, om de wettelijk geëiste transitie naar het nieuwe pensioenstelsel voor haar leden op een zo goed mogelijke manier te bewerkstelligen.

Wat moet het fonds vooral niet doen?

Het fonds moet geen maximale winst nastreven door maximaal risico te nemen. Dat is in mijn ogen niet waar een pensioenfonds voor is.

Wat is het belang van het VO?

De komende jaren is de belangrijkste rol van het VO het begeleiden van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. Zij doet dit door vinger aan de pols te houden en zich  te verdiepen in de materie. Naar aanleiding van de zo ingewonnen informatie stelt het verantwoordingsorgaan kritische vragen; vragen om meer onderzoek of meer onderbouwing. Mede dankzij kritische vragen van VHS over een onderbelicht, maar risicovol onderdeel van de  transitie is de transitie uitgesteld.

Hoe zie jij jouw rol in het VO? Wat is jouw toegevoegde waarde?

Als sociaal ingesteld persoon wil ik mij sterk maken, dat we werken aan pensioen voor alle leden, van jong tot oud.

Duurzaam beleggen is een van de VHS speerpunten, wat betekent duurzaam beleggen voor jou en hoe moet dat er volgens jou uitzien?

Duurzaam beleggen betekent voor mij met oog voor natuurbehoud en voor stabiliteit tussen landen op zoek gaan naar initiatieven, bedrijven en fondsen die daar een succesvolle bijdrage aan leveren. Op de lange termijn is dit de koers die volgens mij voor iedereen het meeste blijft opleveren.

Waarom is het belangrijk dat deelnemers van het fonds gaan stemmen?

Je stemt voor een balans tussen individualisme en collectiviteit, tussen risico nemen of zekerheid, die past bij je eigen beeld van de wereld. Gebruik de invloed die je hebt.

Waarom moet die stem naar VHS gaan en in het bijzonder naar jou? Waarom kan het VO wel wat VHS gebruiken?

Geloof je in de kracht van collectiviteit en in de volwassen houding van VHS bij het kraken van harde noten, stem dan VHS.

Wat doe jij of hoop je straks te kunnen doen als je met pensioen bent?

Als ik met pensioen ben wil ik graag de mooie natuurgebieden in Europa verkennen. Een lynx in het wild zien, lunchen in de bergen met oog op een steenbok.

Wil jij stemmen op Paul van Kempen? Dat kan rechtstreeks door op deze link te klikken.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

1/7/2022
Cao

Update cao NS onderhandelingsdag 30 juni 2022

Op 30 juni was de vierde onderhandelingsdag rondom de cao bij NS. Wederom een moeizame dag van lange gesprekken tussen de bonden en de directie van NS met weinig vooruitgang.

24/1/2023
Columns

Column: Van Cluster Operating Model naar Resultaatsturing bij NS

Bij NS willen we reizigers een mobiliteit van wereldklasse bieden en altijd kunnen voldoen aan de veranderende reisbehoeftes. Om deze ambitie waar te maken moeten we groeien naar een excellent presterende en adaptieve organisatie.

No items found.