28/4/2023
Pensioen

Bijpraten over het nieuwe pensioenstelsel

Op 6 april vond de kennissessie plaats rondom het nieuwe pensioenstelsel. Met een klein gezelschap werd kennis gedeeld en is de pensioenbijeenkomst van 22 mei voorbereid.

Voor de pensioenbijeenkomst van 22 mei zijn als gastsprekers Maarten Doornik, de projectleider voor het nieuwe pensioenstelsel bij Rail & OV, en Jeroen Tuijp van Edmond Halley BV, uitgenodigd. Jeroen staat als extern deskundige het verantwoordingsorgaan bij. Gedurende ruim een uur is er ruimte voor een centrale presentatie en discussie. Na afloop kan er nog informeel doorgepraat worden onder het genot van een borrel.

Dit alles dient als voorbereiding op de ledenraadpleging die later dit jaar georganiseerd wordt.

In de eerstvolgende VHS nieuwsbrief komen we op dit onderwerp terug met een verslag van de pensioenbijeenkomst.

Wil jij ook graag meedenken met de leden van de pensioentafel over het nieuwe pensioenstelsel? Meld je dan aan via secretariaat@vhs.nl en wij brengen je in contact met de leden van de pensioencommissie.

Bijbehorende PDFs

No items found.

Meer interessante artikelen voor jou!

Met VHS blijf je op de hoogte!

23/6/2022
Kennis

VHS heeft een vernieuwde website

Op maandag 13 juni was het zover. De geheel vernieuwde website van VHS kwam in de lucht. Na maanden van hard werken heeft de website een fris nieuw uiterlijk gekregen. Esther den Braven legt uit hoe één en ander tot stand is gekomen.

25/2/2023
OR

Michiel Bent stelt zich kandidaat voor OR-verkiezingen Movares

Op 6 en 7 maart vinden de OR-verkiezingen plaats bij Movares. Namens VHS stelt Michiel Bent zich kandidaat.

24/3/2022
Pensioen

Pensioen: solidaire of flexibele premieregeling?

Donderdag 10 maart jl. kwam de VHS Pensioencommissie bij elkaar in de Inktpot. De belangrijkste keuze die nu gemaakt moet worden is die van het soort contract: solidaire premieregeling of flexibele premieregeling.

Pensioen

Pensioentafel update

Met de fusie tussen het Spoorwegpensioenfonds en SPOV is ook de zogeheten Pensioentafel ingericht. In dit orgaan zijn vier werkgevers - waaronder NS en ProRail - en vijf vakbonden, waaronder VHS, vertegenwoordigd.